Vitamine D

Over positieve zaken, interessante initiatieven, mooie besparingen en dingen waar je blij van wordt.

Helden van het Noorden

Vanaf 1 februari start TalentPresent met een nieuw programma: Helden van het Noorden. Helden zijn gezinnen die niet van opgeven weten. Zij leven van een minimuminkomen en een samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat ze geen of slechts een klein netwerk hebben. Met dit project willen we dat gezinnen zich sterker gaan voelen en hun netwerk uitbreiden. Lijkt het je mooi om hieraan mee te werken? Check dan de vacature voor Heldenmaatjes!

De energiebank; voor iedereen met een minimum inkomen

De energiebank is een stichting helpt om de energierekening te betalen én op energie te besparen. Zo krijg je grip op je energiekosten. Iedereen met een minimuminkomen (maximaal 120% van de bijstandsnorm) kan zich aanmelden voor hulp op energiebank.nl of via je hulpverlener. Samen met je energiecoach ga je aan de slag om je energierekening blijvend te verlagen.

De Paraplu Smaakmaker van het jaar!

Op de Landelijke Diaconale Dag is niemand minder dan onze eigen ‘Paraplu’ gekozen tot ‘Smaakmaker van het Jaar’.

Een vakjury had 7 initiatieven genomineerd uit heel veel inzendingen vanuit het hele land. De Paraplu heeft van de vakjury de eerste prijs gekregen. Door de publieksjury werden ze met de derde prijs beloond.


Gefeliciteerd Joke, Renate, alle dames die zo graag bij jullie langskomen en alle vrijwilligers!

Lekker Anders

Stichting ANDERS is een organisatie die bedrijven uitdaagt om hun expertise beschikbaar te stellen aan kwetsbare mensen in de samenleving die ondersteuning nodig hebben. Begonnen in de Drechtsteden breidt Stichting ANDERS intussen het werkgebied uit naar Rotterdam. En dat gaat goed! Inmiddels worden Rotterdamse keukens gerenoveerd, huizen geschilderd, kersverse ondernemers gecoached, is er een fiets beschikbaar gesteld en een overwoekerde tuin rigoureus aangepakt. Het ook eens ANDERS aanpakken? Kijk hier hoe je dat doet.

"Als je elkaar op een andere manier gaat zien en het verhaal achter een persoon kent, verdwijnt je vooroordeel vaak als sneeuw voor de zon."

Rotterdam Dorst, diaconaal platform Rotterdam Noord. Postadres: Hang 7, 3011 GG Rotterdam

Contactpersoon: Fred Kappinga: fred@rotterdamdorst.nl | 06 21 21 27 26