UITGELICHT

De Vraagbaak

Ontmoet ons V-team!

© fotografie Sjaak Boot

Een belangrijk onderdeel van Rotterdam Dorst zijn onze Vraagbaken. Inmiddels zijn er al 8 locaties en kun je iedere werkdag van de week ergens terecht. Tijdens een kop koffie of thee helpen de Vraagbaken iedereen die dat nodig heeft met allerlei administratieve, juridische, financiële en andere zaken. Soms heel klein. Soms heel groot. Maar altijd persoonlijk en vertrouwelijk.

Of je nu even wilt bellen met de gemeente of instanties, iets wilt printen, je Woonpas of DIGID aan wilt vragen of vragen hebt over ingewikkelde brieven, onze vraagbaken staan voor iedereen klaar. Hier kun je terecht met al je hulpvragen. Er is altijd een luisterend oor en 9 van de 10 keer ook een oplossing. Daarom vinden we het belangrijk dat mensen onze Vraagbaken kunnen vinden. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een bezoek aan de Vraagwijzers van de gemeente. Ook kunnen we samen zoeken naar oplossingen voor schulden, geldgebrek of anderszins.

Bij ons hoef je je nooit te schamen want we hebben al veel gezien en veel gehoord. Daarbij zitten we er speciaal om mensen te helpen. Dus voel je niet bezwaard en kom vooral langs als je hulp kunt gebruiken. Hoe eerder je bij ons aanklopt hoe beter. Samen zoeken naar een oplossing scheelt jou namelijk heel veel stress.

Alle vraagbaken zijn te herkennen aan de vlaggen voor de deur.

Ons V-team: onze specialisten


De vraagbaak heeft veel vrijwilligers. Daarnaast zijn er een paar specialisten die hun kennis en kunde beschikbaar stellen en delen. Dit is ons ‘V-team’ en we stellen ze hieronder graag aan je voor.

Erik Maan | Schulden en thuisadministratie

57 jaar

Wijkpastoraat Crooswijk


Betrokken bij Rotterdam Dorst vanaf de start.


Met Erik hebben de Vraagbaken iemand in huis die al bijna 40 jaar actief is als hulpverlener en maatschappelijk werker en die veel ervaring heeft met mensen in de schuldhulpverlening. Erik staat graag ten dienste van zijn medemens en begeleidt vrijwilligers die als budgetmaatje bij mensen thuis aan de slag zijn om hen te helpen weer grip op hun financiën te krijgen.Hans Paauwe | Praktische klussen

51 jaar

Noorderlicht en Prinsekerk


Betrokken bij Rotterdam Dorst vanaf de start.


Hans is een geboren Maaslander en als voormalig tuinder en huisman is hij praktisch ingesteld en kan hij goed inschatten hoeveel tijd bepaalde werkzaamheden kosten. Hiermee weet hij of en hoe hij vrijwilligers in kan schakelen. Bijvoorbeeld bij het opknappen van een tuin, behangen, laminaat leggen en verhuizen.
Fred Kappinga | Levensvragen

50 jaar

Wijkgebouw De Bron


Fred houdt van mensen en ziet dagelijks dat onder veel alledaagse vragen en problemen diepere levensvragen liggen. Door aandacht te geven aan hun diepste vragen gaan mensen weer licht zien aan het einde van de tunnel. Als theoloog en buurtpastor in Wijkgebouw De Bron wordt hij er blij van een stukje met mensen mee te lopen en te zien dat ze weer op eigen benen kunnen staan.
Wies Schutten | Medische vragen

57 jaar

GKV010


Betrokken bij Rotterdam Dorst vanaf begin 2018.


Sinds dit jaar is Wies vanuit GKV010 aangesloten bij de Vraagbaken. Ze helpt graag anderen op veel verschillende vlakken. Omdat ze al haar hele werkzame leven in de gezondheidszorg werkt (als verpleegkundige, wijkverpleging, coördinator in een hospice en als operatieassistent in het Sophia EMC) is ze gevraagd haar expertise in te zetten voor medische vragen.Henri Visser | Belastingvragen

70 jaar

Inloophuis de Paraplu


Ik ben Henry Visser, diaken in de wijkgemeente de Prinsekerk. Vanaf het eerste begin van de Paraplu ben ik als vrijwilliger werkzaam bij de Paraplu uit diaconaal oogpunt. Gezien mijn achtergrond eerst als fiscaal expert, maar door ervaringen met bezoekers van de Paraplu ook expert geworden op vele andere gebieden.
“Hoe eerder je bij ons aanklopt,
hoe beter. Samen zoeken naar een oplossing scheelt heel veel stress

Wanneer en waar kun je terecht:


Maandag

Wijkpastoraat Crooswijk 13:30 - 17:00 uur


Dinsdag

Wijkgebouw De Bron 9:30 - 12:30 uur


Woensdag

GKV 010 9.30 - 12:30 uur

Wijkpastoraat Oude Noorden 9.30 - 12:30 uur


Donderdag

Inloophuis De Paraplu 10.00 - 16:00 uur

Kom en Zie 9.30 -12:30 uur (alleen voor vrouwen)

Nuestra Casa 10:00 - 12:00 uur (met name spaanstaligen)


Vrijdag

Wijkgebouw De Bron 9:30 - 12:30 uur

Wijkgemeente Prinsekerk 14.00 - 17:00 uur